top of page

First weekend in Shanghai

Lauantaina lähdimme seikkailemaan ensimmäistä kertaa metrolla Tarjan kanssa Shanghain keskustaan, ja olimmekin reissussa n. 6 tuntia. Askelia kertyi vajaa 14 000 ja käveltyjä kilometrejä vähän päälle 10, hehe.

Pääsin myös vihdoin vaihtamaan lisää renminbejä, koska löysimme kansainvälisen valuutanvaihtopisteen - minulla olisi pitänyt kylläkin olla passi mukana matkassa, mutta onneksi sähköinen kopio riitti tällä kertaa. Tämän jälkeen suuntasimme ulos, ja löysimme heti puolivahingossa yhden suositun kohteen Shanghaissa - People's Parkin. Puisto oli aivan valtava, ja kävelimmekin sitä aika pitkän matkaa ympäristöä ihaillen, kunnes Tarjalle yritettiin myydä aviomiestä - siinä kohtaa totesimme, että tämä puisto taitaapi olla nähty.

Puiston jälkeen lähdimme suunnistamaan kohti Shanghain museota. Olimme saaneet tästä paikasta hyvän vinkin opettajaltamme, ja päätimme käydä katsastamassa kyseisen kohteen. Ensinnäkin museoon oli ilmainen sisäänpääsy, 3-4 kerrosta eri näyttelyitä Kiinan historiasta, kulttuurista yms. Hyvin mielenkiintoinen paikka kaiken kaikkiaan - suosittelen.

Museon jälkeen etsimme ostoskeskusta, ja päädyimme hieman vahingossa maan alle Hongkong-nimiseen ostariin. Ostari oli täynnä pikku putiikkeja ja ravintoloita, ja pysähdyimmekin yhteen ravintolaan syömään - ja ai että se ruoka oli hyvää..

Sunnuntaina otimme vain ihan rauhallisesti kampuksella, ja keräilimme akkuja alkavaa viikkoa varten. Omaa reissua on hieman ehkä varjostanut pieni flunssanpoikanen, olo on muuten erinomainen, mutta nenä tosiaan vuotaa ja yskä on kuivahkoa - onneksi matkaan lähti mukaan Suomesta aikamoinen lääkearsenaali, eiköhän tämä niillä lähde. Itse olen kyllä huomannut myös ilmansaasteiden vaikutuksen, välillä on henki aika piukassa. Ajattelin, että laittelen loppuviikosta työharjoittelun kuulumisia - hyvin mielenkiintoista on kyllä ollut jo tähän mennessä. ♡ Oona 


You Might Also Like
bottom of page