top of page

Hotel Chiqui - työssäoppiminen

Long time no see..

Vähän päälle 2 viikkoa viimeisimmästä postauksesta takana, ja nyt olisi tosiaan aika tehdä postaus työssäoppimispaikastani. Työssäoppimiseni loppui jo viime viikolla, ja kotiinpaluuseen on jäljellä enää 6 päivää! Viimeisiä siis viedään, ja täytyy kyllä sanoa, että Espanjan aurinko ja upea D-vitamiinin määrä rupeaa jo pikkuhiljaa riittämään, ha.

Tosiaan suoritin matkailualan viimeisen vuoden työssäoppimisen Chiqui-nimisessä hotellissa, täällä Santanderin auringon alla. Itse työssäoppiminen ei ollut loppupeleissä ihan sitä mitä odotin, mutta kaikenlaiset kokemukset ovat aina toki tervetulleita. Työpäiväni olivat eri pituisia, sekä myös joustavia.

Itse työ mitä hotellissa tein ei ollut mitenkään ihmeellistä. Aivan ensimmäisinä päivinä minulle sanottiin, että viikkojen kuluessa myös työtehtävät muuttuvat ja vaihtelevat, mutta näin ei lopulta koskaan käynyt. Heikon espanjan kielen taitoni vuoksi minut laitettiin hallinnon toimistoon tekemään pääasiassa paperitöitä, sekä auttamaan henkilöstöpäällikköä ja hänen alaisiaan.

Kaikesta muusta huolimatta, minulla oli todella hauskat työkaverit Rosa ja Delphin. Heidän kanssaan oli hienoa työskennellä, sekä heihin oli mukava tutustua. Heistä kumpikaan ei oikein puhunut englantia, mikä tekikin kommunikoinnista huomattavasti haastavampaa, haha. Lopulta puhuimme eri tulkkaussovellusten kautta, ja kaikki jopa ymmärsivät toisiaan aina silloin tällöin.

Työssäoppimisjaksooni sain mm. osittaista rahallista tukea koulultani (WinNova) ja loput kulut rahoitin itse, omasta taskusta.

Espanja ei toki ole kallis paikka elää, verrattuna esim. Suomen hintatasoon elintarvikkeissa, mutta kyllä tähän reissuun on palanut rahaa ihan kiitettävästi + minullahan on myös vuokra-asunto Suomessa ollut koko ajan maksettavani, sekä normaalit laskut mitä ikinä kuukausittain tuleekaan. Joten, jos siellä ruudun toisella puolella oleva joku lukija suunnittelee lähtevänsä, vaikka työssäoppimaan, niin muistakaa varata tarpeeksi rahaa mukaan ja aloittakaa säästäminen ajoissa.. :)

Mutta tosiaan en voi muuta kuin sanoa, että yritin parhaani ja annoin kaikkeni tälle reissulle ja työssäoppimiselle. Espanjan kielen ymmärtämiseni on parantunut huimasti, ja ehkä joku päivä vielä myös itse kielen puhuminen sujuu ongelmitta, heh.

Reissu on ollut toki henkisesti ehkä yksi rankimmista kokemuksista, mitä olen vähään aikaan kokenut. Kyllä huomaa miten sekin vaikuttaa, että työssäoppiminen ulkomailla maassa, jossa ihmisistä 2/3 puhuu vain espanjaa, on välillä saanut minut suoraan sanoen hulluuden partaalle, koska ihmiset eivät vain osaa täällä englantia. Vaikeuksien kautta voittoon, siinä on yksi lause mikä on soinut päässä hyvin monta kertaa reissun aikana, ja näin reissun lopussa tuntuu ihan törkeän hyvältä sanoa, että en ole missään kohtaan ajatellut luovuttamista.

Nyt tässä sitten on tosiaan se 6 päivää jäljellä siihen, että pitkä matkustamisurakka takaisin Suomeen alkaa. Lähden täältä Santanderista jo lauantaiaamupäivällä bussilla kohti Bilbaota, ja vietän siellä yön hotellissa. Matka jatkuu sitten sunnuntaiaamuna aivan liian aikaisin kohti Bilbaon lentokenttää ja sieltä lennän Saksan kautta Suomeen.

Että semmoista, blogia kirjoittelen varmaan seuraavan kerran Bilbaossa ollessani, jos vaikka jaksaisin lähteä vähän turisteilemaan, niin olisi jotain mitä taas jakaa teidän kanssa!

Loppuun suuret kiitokset teille kaikille 75 ihmiselle (laskurit kunniaan!), jotka olette siellä ruudun toisella puolen jaksanut seurata seikkailuani täällä Espanjassa, blogin pitäminen pitkästä aikaa on ollut todella hauskaa.

ps. Ylhäältä kun klikkaa tuota oranssin väristä Chiqui-linkkiä, niin pääsee hotellin nettisivuille, jos joku haluaa vaikka käydä katsomassa, että miltä hotelli näyttää sisältä.

You Might Also Like
bottom of page