top of page

Mi casa es tu casa

Noniin, jospas nyt olisi aika tehdä postaus tästä kimppakämpästä missä oon oleillu jo kohta puolet reissuni ajasta.

Elikkäs tosiaan kuten olen jo aiemmin maininnut, niin täällä asuu lisäkseni kolme muuta naista, jotka ovat alunperin kotoisin eri puolilta maailmaa. Kaksi heistä on kotoisin Ukrainasta ja yksi Meksikosta. Tällä hetkellä yksi huone on tyhjillään, eli huoneita on kaiken kaikkiaan viisi kappaletta. Huoneiden lisäksi asunnosta löytyy kaikkien yhteisessä käytössä olevat keittiö ja peseytymistila/wc.

Alusta asti on kyllä tullut huomattua, että tässä asunnossa on tietyt säännöt ja tavat mitä pitää noudattaa, ja eikä siinä mitään, olen kyllä ihan siisti ihminen ja siivoan omat jälkeni yms, mutta se hierarkia mikä täällä oli saapuessani niin pakko vain tokaista, että huhhuh. Kauiten tässä asunnossa (6 vuotta) on asunut toinen ukrainalaisista ja hän se vasta onkin topakka vanha rouva, haha.. Muuttaessani tähän asuntoon en tiennyt etukäteen, että miltä täällä näyttää tai mitkä ovat talon ns. ''yhteiset ja yleiset'' säännöt. No, kaikki täällä lukuunottamatta keittiötarvikkeita (astioita, patoja, pannuja yms.) on jonkun toisen omia, eli yhteisiä tavaroita ei ole paljoa. Vuokranantajakin on ukrainalaista kansakuntaa ilmeisestikkin alunperin, ja hän oli kyllä todella herttainen nainen, jonka tapasin jo ensimmäisillä viikoilla täällä, maksaessani vuokrani joka oli yhteensä sen 480€.

En myöskään tiennyt muuttaessani tänne, että täällä siivotaan vuoroviikoin yhteiset tilat, eli kuurataan vessa, suihku sekä keittiö joka ikinen päivä sillä viikolla, kun olet siivousvuorossa.. Mukavaa. Onneksi sentään Haydee (meksikolainen) sanoi, että saan käyttää hänen siivousvälineitä, jottei minun tarvitse ostaa niitäkin erikseen, se vasta olisikin ollut jotain. Ymmärtäisin tämän käytännössä, jos asuisin täällä tiettävästi edes puoli vuotta tai pidempään, mutta mutta.. nää on näitä.

Kaiken kaikkiaan täällä on ollut ihan hyvä asua, jos ei lasketa mua jatkuvasti piinanneita hyttysiä sekä erästä vanhaa rouvaa, ihanaa. Vielä tosiaan viimeinen kuukausi jäljellä, ja pakko sanoa, että joskus tuntuu kuin olisi mukana jossain espanjalaisessa telenovelassa, haha.

Nyt loppuun kuvia asunnon yleisistä tiloista,

nimimerkillä mun omassa huoneessa ei ole paljoa mitä kuvata, haha.

You Might Also Like
bottom of page