top of page

Virgen de la Bien Aparecida

Terveisiä taas täältä sateisesta Santanderista!

Eilen töistä lähtiessäni minun käskettiin kysyä joko Pilarilta tai Ruthilta (naiset jotka ymmärtävät englantia, ja osaavat myös sitä puhua), että tulenko torstaina töihin normaalisti, koska hallinnon toimisto on suljettuna. Näin sitten Pilarin respassa ja sanoin hänelle, että ''minun käskettiin kysyä sinulta huomisesta työpäivästä'' ja hän sanoi vain että: ''nauti vapaapäivästä ja nähdään taas perjantaina!''. Ilmeeni oli varmaan aika hullunkurinen, kun kyselin vain että ''really what really why?'', koska Pilar vain nauroi ja toivotti hyvää vapaapäivää.

Lopulta vapaapäiväni syyksi selvisi juhla nimeltä ''kansallinen vapaapäivä''. Koskaan kuullutkaan kyseisetä juhlasta, tai ei kyllä sen puoleen, että kukaan olisi asiasta mitään maininnut viimeisen kuluneen kahden viikon aikana. No pienen googlettamisen jälkeen sain selville, että kyseistä päivää juhlistetaan ilmeisesti Pyhimys Neitsyt Marian, Cantabrian alueen suojelijana toimimisen vuoksi (?). Asiasta ei kauheasti löytynyt englanniksi googlaamalla, ja espanjaa en niin erityisen hyvin ''osaa'' lukea, heh.

No kaupathan täällä menivät tänään kiinni jo noin klo 14:30, ja minä typerys ajattelin lähteä shoppailemaan yhteen ostoskeskukseen, johon en sitten koskaan edes löytänyt, haha. Eipähän haittaa tuo kauppojen aikainen kiinni meneminen. Ehkäpä joku toinen päivä pääsen kuluttamaan hieman euroja Primarkiin.

Täällä on tosiaan satanut aika paljon viimeisen parin päivän aikana ja säätiedot lupaavat samanlaista ilmaa vielä seuraavaksi viikoksi, huoh missä olet aurinko? Onneksi älysin käydä ostamassa kiinalaisesta bazaarista aivan ihanan sateenvarjon, joka on pelastanut jo monet kerrat kastumiselta.

Nyt kohti höyhensaaria ja huomenna tämän viikon viimeinen työpäivä, joten viikonloppu täältä tullaan!

ps. meinaan menettää järkeni täällä vallitsevan ''hyttysepidemian'' vuoksi, tiedä siitä sitten että jahtaavatko ne vaan tätä kyseistä blancaa vai myös muita, ha.

You Might Also Like
bottom of page